Toamnă de basm în Marea Britanie – fotografii de Roger Merrifield

Simetrie perfectă în aceste imagini uimitoare , care la prima vedere pot arăta îmbunătăţite digital, însă de fapt sunt peisaje de toamnă de o frumuseţe răpitoare.Fotograful  care a surprins aceste peisaje naturale , dl.  Roger Merrifield de 45 de ani a petrecut ultimele săptămâni în zona Lake District la Scottish Highlands în căutarea ineditului.  

Cei doi fotografi au experienţă în drumeţiile din nordul Angliei, şi la căutarea momentelor unice care greu le surprinzi, trebuie răbdare şi foarte multă pasiune. Reflecţiile uimitoare de culori constrastante ce le găsim în natură toamna sunt unice. Imagini de un dramatism uimitor şi unele din ele de un romantism incurabil te fac să te topeşti privindu-le fără să te mai saturi. Dealurile de la Glencoe sunt reflectate în apa lacurilor liniştite împreună cu verdeaţa şi culorile roşcate- cărămizii ale copacilor.

„- Aceste peisaje te relaxează şi te fac fericit, – declară dl. Merrifield care a călătorit în Scoţia pentru a surprinde natura în largul ei. Uiţi totul, toate eforturile şi presiunea vieţii moderne. Toate se topesc într-o clipă atunci când ajungi în mijlocul naturii, te concentrezi doar la capturarea acestor momente unice. Pentru mine a fi în mijlocul naturii şi a captura aceste peisaje înseamnă totul şi cel mai bun lucru din lume. Îmi dă un sentiment de pace şi linişte. În timpul verii este plin de turişti şi nu poţi obţine o fotografie , însă toamna lucrurile se schimbă, culorile sunt total diferite. Recomand tuturor celor ce locuiesc în agitaţia vieţii de la oraş  un weekend de relaxare într-un asemenea loc care îţi taie răsuflarea.”

Potrivit domnului Merrifield cel mai bun timp pentru a captura un minunat peisaj de toamnă este cu o oră înainte şi după răsărit şi apoi cu o oră înainte şi după apus.  Apoi secretul cel mai mare este utilizarea tehnicilor timpilor de expunere şi de a avea răbdare pentru a alege cel mai prielnic moment.

Foto : dailymail.co.uk

Comments are closed.