Rhoeo Hance ex Walp. – roeo – cultivare, sfaturi utile, inmultire

   Familia Commelinaceae

Rhoeo discolor Hance ex Walp. – Aceasta eleganta planta  panasata , care isi are originea in Mexic , este inrudita cu Tradescantia.Rezista bine la conditiile din apartament , putand fi cultivate atat in incaperi calde cat si reci.Este decorativa prin frunzele ei prelungi , pe partea superioara panasate cu dungi longitudinale , galbene , iar pe partea inferioara de un rosu purpuriu.

La baza plantei mame apar tinere plante , pe care , in scopul inmultirii , le vom desparti de aceasta in momentul cand vor atinge cca 10 cm inaltime , pentru a le planta apoi intr-un amestec nisipos.Inradacinarea are loc in scurt timp , dupa care se va planta intr-un amestec de pamant de compost si turba grosiera.

Plantele batrane pot atinge inaltimi considerabile , degarnisindu-se la baza.In scopul regenerarii lor , primavara vom taia varfurile din care vom obtine butasi pe care ii vom inradacina cu usurinta intr-un amestec nisipos de pamant.

Rhoeo ca si Tradescantia , de altfel , pretinde multa apa.Trebuie sa i se administreze ingrasaminte lichide regulat , cam o data la 2 saptamani.

 

Autor Constantin Claudiu

Publicat 19.12.2011

Bibliografie : Floricultura – Dr. Ing. M. Preda , editura Ceres.

Foto : http://heartgarden.com.au

Comments are closed.