Reţete de iarnă originale

 

Legumele sunt recomandate de nutritionisti in orice reteta, dar parca iarna sunt mult mai dorite , apreciate si cautate in magazine. Dacă ne dorim sănătate consumul de legume bogate în fibre, carbohidraţi ar trebui sa fie nelipsite de la orice masă. Vedetele in aceasta perioada sunt varza, pastarnacul si conopida dar sa nu uitam si salata, rosiile, castravetii, care dau culoare meselor de sarbatori.

După perioada Postului Crăciunului in care unii dintre noi am postit si nu am consumat carne, si având în vedere că tradiţia la noi presupune meniuri bazate pe carnea de porc, uneori si vita sau curcan, dar preponderent pe carnea de porc si a semipreparatelor din porc, ei bine, trecerea la o alimentatie bazată pe carne trebuie să se facă treptat. În ajutor avem legumele, care ajută organismul să reziste mai bine alimentaţiei bogate în carne.

Specialistii ne recomandă pentru a combate posibilele indigestii să consumăm mai multă varză, să adăugăm în mâncăruri seminţe de mărar sau chimen, să consumăm ceaiuri de mentă, păstârnacul ar trebui să fie nelipsit, ţelina, mai multe salate.

Un proprietar al unui magazin de dulciuri din Anglia a găsit o soluţie ingenioasă de a crea un produs nou, special pentru Crăciun, care s-a dovedit a fi un real succes în vânzări. Ideea i-a venit din dorinţa de a-i insufla fiicei sale o mai mare pofta de a consuma legume. Rezultatul s-a dovedit a fi un real succes, delicatesele sale zboară de pe rafturi în preajma Crăciunului.

„ Iniţial am dorit să văd şi să încerc pe clienţi reţeta mea, declară Andy Simpson pentru DailyMail, să văd dacă se vor vinde aceste biluţe de ciocolată, iar tinerii care nu prea apreciază varza de Bruxelles când au descoperit că în interior este varză, şi că gustul este unul cu totul special, în scurt timp au devenit cele mai populare produse de ciocolată care le comercializăm. Bomboanele de ciocolată au dobândit un gust unic cu ajutorul verzei.”

Foto : www.dailymail.co.uk

Comments are closed.