Paianjenul , spionul cu ochii mici | Fotografii din Malaezia

Daca va e frica de paianjeni ar trebui sa stiti ca marea majoritate dintre ei nu sunt periculosi pentru oameni, ei musca doar pentru a se apara. Cu toate ca muscatura lor poate provoca dureri , muscatura unor specii poate fi mortala, unele specii de Atrax intalnite in Australia sunt foarte periculoase.In secolul XX au fost raportate peste 100 de decese cauzate de muscatura unor paianjeni. Cu toate acestea, veninul paianjenilor poate fi o alternativa mai putin poluanta la fabricarea pesticidelor, deoarece el este mortal pentru insecte si inofensiv pentru vertebrate.

Fotograful Jimmy Kong, a realizat o serie de fotografii cu totul deosebite din lumea paianjenilor, acesti spioni cu ochii bulbucati si mici in care vedem uneori si aparatul foto reflectat.Fotografiile sale dezvalui intr-un mod in care rareori poti vedea asa ceva, cele mai neobisnuite si mai clare imagini ce au fost luate vreodata unor insecte. Cruzimea lumii naturale a fost capturata de acest impatimit al fotografiei insectelor, Jimmy Kong, o adevarata colectie se poate viziona pe Flickr.com.

Paianjen_pe_frunza_3Paianjeni_in_actiunePaianjen_3

Din cele peste 40.000 de specii de paianjen ce sunt listate la nivel mondial, doar o mica parte de specii este considerata periculoasa, si 27 sunt cunoscute ca au ucis oameni.Asadar, asa numita Arahnofobie, frica anormala fata de paianjeni si panza acestuia, poate fi considerata exagerata, sau probabil isi are originea in filmele difuzate.

Paianjen_1Paianjen_2Paianjen_pe_frunzaPaianjen_pe_frunza_2

 

Comments are closed.