Noi tehnici de ambalare pentru flori taiate

Oamenii de stiinta britanici si olandezi au pus la punct un nou sistem de ambalare a florilor taiate, 100 % ecologic.Acest sistem de ambalare este deja pus in practica de catre firma distribuitoare de flori taiate Marks& Spencer pentru sarbatoarea Sfantul Valentin din acest an, pe 14 februarie. Astfel, buchetele de flori sunt transportate fara apa in partea de jos a ambalajului, gratie unui sistem revolutionar de ambalare, etans, fara aer, in care efectiv florile sunt puse la culcare pana ajung la destinatar, iar odata ajunse la destinatar ele pot fi scoase din ambalaj si puse in vaza cu apa. Noul sistem de ambalare aduce si unele imbunatatiri transportului de la producatori la comercianti, ocupa mai putin spatiu si greutate in camioane, in acest mod se face dubla economie, si la combustibil si la apa. Oficiali de la firma Marks& Spencer au declarat ca se face economie zilnic peste 10.000 de litri de apa ( suficienta pentru 40.000 de cani de ceai ).

Marks& Spencer utilizeaza deja ambalarea in atmosfera modificata pentru a transporta fructe si legume, si de anul acesta a inceput si adaptarea acestui sistem pentru flori. Expertul in flori Charlotte Curtis, a declarat ca va ajuta la scaderea amprentei de carbon , pentru ca vor fi necesare cu pana la 25 % mai putine camioane pentru transport pentru a livra aceste buchete fata de vechea metoda de transport. Noua tehnologie este in testare si pentru alte tipuri de plante, gigantul Marks& Spencer dorind sa devina cel mai mare retailer din lume pana in 2015 cu ajutorul tehnologiilor verzi.

Expertul in flori Charlotte Curtis a declarat “ – Atat Marks& Spencer cat si clientii nostri sunt mereu in cautarea unor modalitati de a economisi apa si combustibil, si acest sistem de ambalare de tip MAP este o mare oportunitate de a reduce in mod semnificativ si eficient aceste consumuri. Suntem increzatori ca proiectul MAP va fi de un real succes.” Industria de flori si plante din Marea Britanie atinge suma de 2,2 miliarde de lire pe an. Aceasta reprezinta o medie de cheltuieli de circa 36 de lire pe persoana, din care 28 de lire sunt cheltuite pe flori si 8 lire pe plante diverse.

In anul 2012 britanicii au cheltuit 880  milioane de lire pe flori si cadouri de Valentine`s Day.

Publicat 13/ 02/ 2013

Foto www.express.co.uk

Comments are closed.