Invitatie la Expozitia Gardenia intre 24 si 26 februarie 2012 la Poznan in Polonia

Ieri am primit pe adresa redactiei o invitatie la unul din evenimentele ce a inceput sa castige din ce in ce mai multi fani, a devenit unul din reperele expozitiilor de horticultura din Estul Europei. Se desfasoara in Polonia, la Poznan, anul acesta  fiind la a sasea editie, iar pentru expozitie este pus la dispozitie un teren de peste 12000 de metri patrati, plus sapte pavilioane unde vor participa peste 500 de firme din 10 tari. Tema din acest an este promovarea gradinilor urbane  si a verdelui urban.

Tot aici gasiti si cele mai bune sfaturi despre gradinarit, ce plante sa alegeti pentru gradina, cele mai optime conditii de cultivare si de plantare adaptate conditiilor climatice din zona de sud-est a Europei.

In prima zi a festivalului se desfasoara Conferinta Arta Gradinilor urbane dorindu-se promovarea gradinilor urbane, si tot in prima zi avem concursul de design si peisagistica “ Green City” , anul acesta tema concursului este dezvoltarea de zone verzi in spatii publice, se asteapta participarea arhitectilor peisagisti, designeri si tineri studenti in peisagistica si horticultura.Scopul acestui concurs este promovarea standardelor ridicate in proiectarea zonelor verzi urbane, difuzarea de noi tehnologii  si cele mai bune practici in cultivarea plantelor ornamentale.

Tot aici, pe 25 si 26 februarie, in cladirea Centrului vechi Brewey de la Poznan se desfasoara Campionatul international de Floristica, in Sala 8 A, anul acesta suntem la a saptea editie. Ca in fiecare an, vor prezenta diverse aranjamente executate de florari celebri dar si spectacole floristice de primavara.Cele mai bune florarii din Polonia vor prezenta divese aranjamente florale, plante de primavara, compozitii moderne si traditionale. Spectacolul floristic ofera o oportunitate unica de a afla cele mai noi tendinte  din floristica , fiind organizat pe trei teme: florari, buchete de mireasa si aranjamente ocazionale. Duminica de la ora 15 se vor anunta castigatorii si va avea loc gala de premiere.

O noutate in acest an, este concursul de duminica, intitulat, “ Proiect la urgenta” , sau cine este capabil sa proiecteze o gradina in zece minute. Tot duminica reprezentantii firmei Bayer vor oferi sfaturi despre cultivarea plantelor in gradina, tratamente specifice, sfaturi pentru cultivarea plantelor in balcon.

Pretul de intrare este 35 de zloti polonezi pentru o zi sau 80 de zloti polonezi ( circa 20 de euro )pentru tot festivalul. Orasul Poznan, unde se desfasoara expozitia este unul din orasele cele mai frumoase ale Poloniei, poate chiar cel mai faimos, este situat aproape de Germania, la 2,5 ore de mers cu masina pe autostrada de Berlin si la circa 3 ore de Varsovia, capitala Poloniei.Orasul dispune si de un aeroport international, “Shoal” , astfel exista posibilitatea calatoriei cu avionul, sa speram ca vom avea si vreme buna , pentru ca iarna din ultima vreme a fost un adevarat prapad in toata Europa. Pavilionul expozitional este situat exact in centrul orasului, prin urmare toate punctele importante sunt la indemana.

Mai multe informatii despre expozitie , participare si eventual programare pe site-ul oficial al expozititiei http://gardenia.mtp.pl

Autor Constantin Claudiu

Publicat 08.02.2012

Comments are closed.