Dispută aprigă pe marginea unei frontiere de Thuja – Mai precis de Cupressocyparis leylandii

Iată că şi în Anglia se poartă cearta între vecini. S-ar părea că sunt universal valabile disputele legate de pământ şi proprietate. Domnul Martin Hunt locuieşte de o viaţă în sudul Londrei, Akehurst Lane, Sevenoaks, un cartier de lux plin de proprietari miliardari cât şi de foşti proprietari de terenuri care locuiesc în vile cu etaj unde sunt grupaţi 2-3 proprietari ce şi-au construit locuinţele în comun. Fiind un cartier vânat de miliardarii ce-şi doresc o proprietate în zona liniştită a Londrei, zona de sud, de câţiva ani diverse proprietăţi mai mari au fost cumpărate de cei cu bani.   Astfel, în 2008 alături de proprietatea domnului Hunt s-a mutat un miliardar venezuelean de origine rusă ,Rostislav Ordovsky- Tanaevsky Blanco, ce a făcut avere în fosta Uniune Sovietică  prin crearea unui lanţ de restaurante imens, plus deţinător al francizei KFC şi TGI în Rusia.

Între cele două proprietăţi este un gard iar pe frontiera acestor proprietăţi o linie de Cupressocyparis Leylandii, specie folosită foarte mult în amenajările de garduri vii din vestul Europei  în special, probabil iniţial a fost plantată şi aici cu scopul de înfiinţa un gard viu, însă fiind scăpată de sub control si nemaifiind tunsă la timp au rămas ca şi arbori de frontieră. Astăzi înălţimea lor depăşeşte 8 metri şi este motiv de dispută între cei doi vecini.

Domnul Hunt spune că a încercat să-l contacteze pe vecinul său miliardar în anul 2009 când s-a mutat acolo , împreună cu vecinul său Ralph Taylor au avut mai multe întâlniri cu miliardarul rus dar deocamdată nu s-a făcut nimic în direcţia eliminării sau scurtării lor.

Cei doi pensionari, Martin Hunt şi Ralph Taylor spun că falnicii arbori blochează lumina , iar ei din casă nu pot vedea pe geam soarele din cauza acestei linii de arbori extrem de mari. “ – Nevastă-mea înainte de a muri,- declară domnul Hunt, în februarie, mi-a spus că ar dori sa mai vadă măcar o dată soarele, mai ales că nu se putea ridica din pat. „

Datorită faptului că nu intră lumina naturală consumăm şi energie electrică mai multă, declară domnul Ralph Taylor. Dacă ar fi tăiaţi la maxim 2 metri şi jumătate înălţime am putea obţine lumină mult mai bine.Domnul Rostislav spune mereu că vrea să fie un bun vecin şi nu doreşte să se ajungă la implicarea autorităţilor în acest conflict, ne-a asigurat în mai multe rânduri că va scurta respectivii arbori.

În ce priveşte autorităţile locale, răspunsul lor a fost ferm : “ – Oamenii ar trebui să poarte discuţii între ei înainte de toate, părţile implicate trebuie să intre într-o mediere la început, numai atunci când toate aceste opţiuni au fost epuizate  ne implicăm noi.”

Foto : dailymail.uk

Autor : Constantin Claudiu

Publicat 17.10.2011


Comments are closed.