Covoare de iarbă în interiorul casei tale

Creatoarea acestui superb covor viu este designerul Pia Wüstenberg, o idee strălucită şi unică , menită a da o culoare cu totul aparte interioarelor exclusiviste. Acest covor nu este pentru cei care sunt în criză, trebuie să-ţi permiţi să poţi cumpăra o asemenea piesă de artă cultivată cu gazon proaspăt, preţul aproximativ fiind în jurul sumei de 1200 de euro.


Covorul arată ca o pernă moale, de culoare gri, iarba creşte printr-un design special ales, în cele mai ingenioase spirale, sau modele predefinite, aducând calităţile unui organism viu în casa ta.
Pia Wüstenberg s-a născut în Germania în 1986 şi a crescut cu dublă cetăţenie (mama finlandeză, tatăl de origine germană). La vârsta de 15 ani s-a mutat în Anglia, Surrey unde şi-a finalizat şi studiile generale.După aceea, a studiat sticlă, ceramică şi metal de design la Institutul Surrey de Artă şi Design, urmată de o licenţă în design de mobilier si măiestrie de la Universitatea New Bucks.
La finalizarea studiilor, ea a înfiinţat un studio de design în Karelia de Nord, Finlanda.


Din 2009 Pia a revenit la Londra pentru a se alătura Departamentului de Proiectare Produse de la Royal College of Arts.
Recent , într-un interviu publicat în ediţia electronică Daily Mail, artista a declarat : “ – Îmi place agitaţia din interiorul oraşului, dar mi-e dor şi de o grădină de la ţară. Aşa am avut ideea acestui covor de iarbă. Seminţe de iarbă şi muşchi sunt cusute în căptuşeala unui covor, apoi trebuie doar să-i dai apă pentru a creşte, apă moderat.Poate fi amplasat şi în aer liber şi în casă.”
Covorul rămâne proaspăt atât timp cât proprietarul îşi aminteşte să-l ude cu apă. Covorul este fabricat din fibră de alpaca, care este moale şi încurajează muşchiul să crească.Prietenii artistei au remarcat că ar putea fi o piaţă pentru aceste covoare unice.
Din punct de vedere tehnic ele nu sunt uşor de realizat. Cusătura este foarte migăloasă şi ar putea dura câteva zile, iar preţul pentru un astfel de covor s-ar situa în jurul sumei de 1200 de euro.
Artista a preluat conceptul de grădină interioară şi a realizat o canapea cu marginile din jardiniere în care se pot cultiva cartofi, fiind o economie pentru grădinarii pasionaţi.

Autor Constantin Claudiu
Publicat 25.11.2011
Foto: piadesign.eu

Comments are closed.