Ce se intampla daca nu cureti la timp plantele din gradina

Plantarea unor plante in gradina nu este suficienta pentru a avea o gradina frumoasa. Intretinerea este totul! Foarte multi tineri care se muta din centrele urbane in proprietati pe langa marile orase, case nou contruite dupa proiecte din ce in ce mai futuriste cred ca daca ai amenajat gradina cu o suma de bani investita, ai apelat la  ajutorul unei firme de amenajari peisagere, ti-ai luat de-o grija. Nimic mai fals! Intretinerea unei amenajari este cheia succesului in cadrul unui peisaj, cel mai important lucru de-abia incepe. De aceea, tot mai multe firme ofera pachete avantajoase de intretinere lunara sau  trimestriala, functie de dorinta clientului si bugetul fiecaruia. Apelarea la profesionisti este una din solutiile cele mai bune pentru a avea o amenajare cu adevarat deosebita.

Iata ca in Anglia poti primi amenda daca nu iti cureti la timp gradina. In imagine este casa dlui Ken Mould din Rugeley, Staffordshire, care a scapat lucrurile de sub control, nu a mai curatat si intretinut gradina de ani multi. Consiliul local i-a facut o notificare in anul 2011 sa curete iedera de pe fata cladirii, inclusiv ferestrele si usile, dar si de a elimina toata vegetatia din fata casei si de a curata peluza pentru a aduce un aer de prospetime intregii zone. Comisia de urbanism locala a decis ca respectiva proprietate dauneaza imaginii comunitatii locale, iese din arhitectura cartierului respectiv, si da o nota de neingrijire intregii zone.

Totul a inceput si de la plangerile vecinilor care au facut sesizari primariei locale, nemultumiti de faptul ca valoarea proprietatilor in aceasta zona a scazut, iar mizeria si-a facut loc in cartierul lor, au aparut mirosuri de mucegai datorita neventilarii corespunzatoare, si in curand nu vei mai putea sa treci nici pe trotuarul pentru pietoni ce trece prin fata cartierului.

In anul 2012, proprietarul a primit din nou o adresa din partea Comisiei de Urbanism  prin care i s-a dat un nou termen pentru a curata intreaga zona, de aceasta data cativa vecini plangandu-se si de mirosul de mucegai din zona cat si de aspectul total neingrijit. Nici de aceasta data dl. Mould nu a luat nici o masura pentru a remedia si a curata gradina.

In aceasta iarna a primit a treia somatie insotita de amenda de 1000 de lire. De aceasta data i s-a termen 14 zile de a plati amenda, plus 300 de lire costurile de curatare a zonei, operatie ce o va face lucratori din cadrul firmei de salubrizare locale.

Publicat 19/ 02/ 2013

Foto dailymail.co.uk

Comments are closed.