România FlorShow 2012

Autor: Ing. Peisagist Gabriela Chiorcea

S-a deschis Expoziția – Târg de plante dendrologice, floricole și aromatice din Europa, în cadrul „Zilelor Horticulturii Bucureștene” și poate fi vizitată în perioada 24 – 27 Mai 2012. Acest eveniment fiind găzduit de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din București și Parcul Herăstrău – Zona ExpoFlora.

       Expoziția din Sala de Sport Agronomia se adresează, în primul rând profesioniștilor, absolvenților universitari, studenților, dar și iubitorilor de plante și frumos. Tot aici se organizează, într-o parte a sălii, conferințe și cursuri de: Tehnici de compoziție florală și amenajări vitrine; Tehnici de microîmulțire și de producere a materialului săditor ornamental; Producerea materialului săditor floricol pentru decorul spațiilor verzi; Acoperișuri și Terase verzi; Curs de compoziție florală. Aceste prezentări sunt realizate de către specialiști în domeniu. Doritorii putând participa la aceste prezentări, doar pe bază de înscriere.

În cadrul Expoziție – Târg, găzduită de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, participă o serie de firme sau companii, care au activități în domeniul Horticulturii, Peisagisticii, Pepinieristicii și a Produselor pentru Grădină, din Europa.

Aceste companii activează pe piața de profil de zeci de ani, aflându-se la cote înalte de calitate și seriozitate în domeniile în care-și desfășoară activitatea, exemplu:

ATS Florovivaistica Italiana – Această companie promovează Expoziția – Târg România FlorShow 2012 București. Este o companie tânără, constituită în anul 2009, în care s-au asociat trei consorții (Florasi, Conaflor și Florconsorzi), pentru a promova sectorul Floriculturii în întreaga Italie, dar și în România, prin: Publicitate, Presă, Concursuri, Programe naționale – Noțiuni despre verde (bază de date despre plante), sau Copii și verdele, etc.

       Florpagano – Este o firmă italiană de horticultură, care produce și comercializează plante ornamentale de interior. Având o experiență, pe piața Italiană și Europeană, de peste 30 de ani.

       Apice Piante – Aceasta este o companie de horticultură din Italia, cu o experiență de peste 20 de ani, fiind specializată în cultivarea de pomi fructiferi, citrice, portaltoiuri, viță de vie, în propia pepinieră.

       Oasi Vivai Piante – Este o firmă italiană, specializată în cultivarea plantelor ornamentale, în pepiniera proprie. Firma este activă, pe piața din Italia, de peste 25 de ani, devenind un lider în domeniul producției de plante tinere.

       La Felce – Este o companie din Italia, care are propria pepinieră, unde se cultivă plante erbacee, în principal, floricole și ornamentale. Aceasta are ca domeniu de activitate și amenajarea peisageră teritorială și cea de grădini. Firma este pe piața italiană de peste 20 de ani.

       Vivai Piante (Reluca Import Plante) – Este o firmă Românească, care importă din Italia plante ornamentale. Compania se mai ocupă de proiectarea și amenajarea de grădini, apelând la serviciile unor Peisagiști italieni.

       Vivai de Laurentiis – Această companie italiană a fost fondată în anul 1929, prin amenajarea unei pepiniere la marginea Parcului Național Maiella. Datorită locației, aici se produc, mai ales, plante rășinoase și conifer, dar și alte tipuri de plante ornamentale, pe care producătorii le adaptează climatului mai rece.

       Plandorex – Este o firmă de horticultură din Franța, care produce de peste 40 de ani, în pepiniera proprie, și comercializează, plante ornamentale, exportându-și produsele în toată Europa.

       Duet s.j. Konopka, Pelka – Este o companie din Polonia, care activează, de 20 de ani, în domeniul amenajărilor peisagere de parcuri, grădini și acoperișuri verzi, dar și în domeniul producției de plante ornamentale.

       Euro Garden SRL – Este o firmă Românească de amenajări spații verzi, are propia pepinieră de plante ornamentale, comercializând plante și produse pentru grădină.

       Green Garden SRL – Este o companie din România, care activează în domeniul construcțiilor de sere și a instalațiilor de irigare, dar și al accesoriilor pentru agricultură. Firma se mai ocupă și de distribuția de instalații și echipamente pentru horticultură și floricultură.

          Facultatea de Horticultură și cea de Urbanism, din București – Participă la această expoziție cu o serie de proiecte de amenajări peisagere și de urbanism, realizate de către studenți celor două facultăți.

       Această manifestare contribuie la un schimb de experiență benefic pentru Peisagiștii români și europeni, sau pentru producătorii de plante ornamentale din România sau Europa. Împărtășirea experiențelor acumulate în anii de muncă, în realizarea de amenajări peisagere, sau în pepinierele europene, de către participanții la această expoziție, ajută la îmbunătățirea și dezvoltarea domeniului căruia se adresează aceste companii. Dar nu în ultimul rând, datorită acestei manifestări, participanții pot să-și extindă aria de activitate în țările din care provin expozanții.

 

 

 

 

Comments are closed.