Primul ardei fără sâmburi – din 4 decembrie în supermarket

Cultivat în Sudul Spaniei şi Israel prin cateva programe pilot , ieri a apărut primul ardei fără sâmburi pe rafturile hypermarket-urilor din Marea Britanie, rezultatul a peste 15 ani de cercetare genetică. Noul ardei ce este puţin mai mic decât ardeiul capia autohton, promite să fie cu cel puţin 25% mai dulce şi mai gustos decât orice alt ardei de pe piaţă. Pentru bucătari este o adevărată bucurie această nouă realizare, pentru că au scăpat de mizeria lăsată de seminţe atunci când curăţau ardeiul pe mesele de bucătărie, motivând că seminţele erau aducătoare şi de un gust uşor amărui.

Programul de reproducere aplicat de cercetători  a adus după 15 ani un ardei fără absolut nici o sămânţă şi cu un gust mai dulce decât orice ardei existent la ora asta pe piaţă. Cercetătorii au înregistrat ardeiul cu denumirea Angello şi îl recomandă consumatorilor în primul rând pentru gustări şi aperitive, dar şi pentru gătit.

Vânzări pilot au început deja în Marea Britanie cu data de 4 decembrie în reţeaua magazinelor M&S, singurele autorizate să comercializeze acest soi de ardei. Zeina Orfali, manager expert al lanţului de magazine M&S a declarat pentru Daily Mail :

„ – Ştim că seminţele din ardei pot fi uneori pentru consumatori o adevărată problemă, denaturează gustul în primul rând, aşa că am decis împreună cu cercetătorii furnizorilor noştri să dezvoltăm o nouă varietate cu un gust mult mai delicios decât orice ardei din lume.”

Luciano Fioramonti, manager vânzări la compania Syngenta, coautor al programului a declarat : „ – Sperăm că vom fi capabili să convertim consumatorii către acest nou soi de ardei Angello, mult mai delicios şi mai sănătos decât ceilalţi ardei prezenţi în acest moment pe piaţă.”

Ardeiul Angello este cultivat în Sudul Spaniei şi în Israel, urmând ca de anul viitor să fie disponibil şi celorlalţi producători de legume din Europa.

 

Foto : dailymail.co.uk

Comments are closed.