Panicum capillare L. | Ierburi decorative

Denumirea populara este Mei. Cea mai cunoscuta specie a acestei grupe de imortele este Panicum capillare L., ce este o planta decorativa ce se poate intrebuinta ca floare uscata.

Panicum miliaceum L. este un gen de plante erbacee anuale din circa 400 de specii care sunt distribuite in intreaga lume, si in unele parti ale globului este utilizata ca planta pentru culturile de cereale, din mei se face faina si furaj concentrat pentr pasari si porcine. Meiul este cea mai veche plana cultivata, ea nu creste salbatic. Se spune ca este cunoscuta cu 3000 de ani inainte de Hristos.Planta nu tolereaza soluri acide, randamentele cele mai bune se realizeaza pe terenurile virgine, proaspat arate, aici se vor obtine cele mai bune productii. Perioada de vegetatie este cuprinsa intre 60 si 120 de zile.

Se inmulteste prin seminte semanate primavara in rasadnita. Se planteaza in camp la sfarsitul lunii iulie. De asemenea este interesanta specia cu frunze palmate. In America de Nord denumirea populara este Iarba Vrajitoarei, si este atat de raspandita incat se cultiva ca planta in rotatia  culturilor de cereale, semintele fiind foarte mici se inmulteste foarte usor de la an la an. Un panicul contine intre 600 si 1200 de seminte, iar 1000 de seminte cantaresc intre 4 si 9 grame.In materialul video de mai jos se poate vedea un cultivator de mei din Kenya,in zona Mombasa.

Publicat 12/ 02/ 2013

Foto www.biolib.cz

 

 

Comments are closed.