Noutati din horticultura moderna | Specialistii britanici au creat tomate pe care cresc fructe de doua culori

Pentru prima data in horticultura moderna specialisti de la Suttons Seeds au creat o planta de tomate pe care cresc fructe in doua culori. Albul si negrul pe aceeasi tulpina de tomate, si mai mult decat atat in primavara 2015 pe piata agricola din Anglia se vor vinde cate 3 rasaduri din aceste tomate noi la pretul de 12, 99 lire.

Expertii in tomate de la aceasta firma au creat cu ani in urma si hibridul Indigo Rose, care a fost prima tomata de culoare neagra din lume. De aceasta data au amestecat doua tulpini rare de tomate, Indigo Rose si tomatele de culoarea alb- cires pentru a produce acest hibrid ciudat de tomate despre care nici nu stii ce sa zici. Despre gust nu se spune nimic in acest comunicat pentru presa, tot ce au anuntat este ca tomatele negre au un gust mai savuros decat cele alb-cires care sunt de un gust mai dulce.

Tomate_altoite

Un purtator de cuvant de la firma Sutton Seeds a declarat ca “ – Anul acesta am marit oferta de tomate cu aceste tomate noi, ce vor uimi si prietenii si vecinii nostri ca sa nu mai vorbim despre salatele si sandvisurile colorate.”

salata_de_rosii

Recomandarea pentru o recolta buna nu difera de cea clasica, plantarea rasadurilor in gradina in luna mai pentru a putea culege indepand cu luna iulie primele tomate.

Tomatele hibrid Indigo Rose au fost create la inceputul acestui an si promit sa fie cu un gust mai savuros decat tomatele normale, fiind altoite este binestiut faptul ca sunt mult mai rezistente la boli, sunt mai viguroase si produc mai multe fructe decat cele obtinute clasic din seminte.

Redactia noastra a cerut firmei Sutton Seeds sa ne trimita in Romania circa 20 de rasaduri, dar din pacate firma si-a declinat competenta de a exporta in Romania rasaduri altoite pe motiv ca nu trimit rasaduri in afara granitelor Marii Britanii. In schimb, am primit acceptul de a importa seminte de legume si flori. Cei care vor sa cumpere in 2015 seminte din soiuri deosebite de legume si flori, care poate nu se gasesc la noi in tara, va puteti loga pe site-ul companiei din Marea Britanie, si puteti comanda minim de 5 lire, costul transportului pana in Romania este de 4,99 lire, acesta este raspunsul care l-am primit noi pe mail de la compania britanica.

Mult succes la gradinarit in 2015!

Publicat 07/01/2015

Comments are closed.