Melc clandestin din Anglia până în Japonia!

Vameşii japonezi au descoperit recent , la un control amănunţit, un pasager clandestin , mare infractor, căutat de Interpol, cu mandat de arestare în toată lumea. Este vorba de un banal melc descoperit într-un container cu materiale de grădinărit expediate din Southhampton, Marea Britanie, pentru concursul mondial de grădinărit ce s-a desfăşurat la începutul lunii octombrie în Japonia.

Gurile rele spun că ăsta ar fi motivul pentru care Anglia nu a câştigat concursul de grădinărit, şi a luat doar medalia de bronz, cauza fiind acest melc buclucaş!  Conţinutul containerului cu materiale pentru grădinărit , plante şi alte asemenea accesorii urmau să fie utilizate la acest concurs.

Culmea este că oficialii japonezi, respectiv vameşi au decis punerea în carantină a marelui infractor arhimegacunoscut şi urmărit, măria sa melcul, pe timp de 7 zile , fiind bănuit că ar face ravagii în eco-sistemul din Japonia.

Se pare că după aceea a fost preluat de designerul de grădină al echipei Angliei, Jonathan Derby. Evenimentul din acest an a fost la a doua ediţie, organizatorii sperând în creşterea concurenţei de la an la an.

„ – Vameşii au găsit melcul într-unul din jgheaburi, – declară dl. Derby, şi au declarat că nu sunt autorizaţi să importe animale vii din cauza prejudiciului potenţial asupra eco-sistemului japonez. „

Materialele şi accesoriile au fost transportate cu o navă de marfă din portul Southhampton şi a plecat spre Extremul Orient la sfârşitul lunii august. A ajuns pe 25 septembrie în portul japonez Hakata, iar de pe 27 septembrie a început construcţia grădinii şi amenajarea pentru concurs, jurizarea a avut loc pe 6 octombrie. De remarcat, că la Cupa Mondială de Grădinărit din Japonia, toate echipele au obligaţia să cultive plantele şi florile în Japonia, de aceea majoritatea echipelor concurente cultivă din primăvară la comandă plante cu destinaţie specială pentru concursul de grădinărit.

 

Foto : Standul Angliei la Cupa Mondială de grădinărit.

Sursa : dailymail.co.uk

Comments are closed.