Lagurus ovatus L. | Ierburi decorative

Face parte din categoria plantelor anuale din familia Gramineae, cu spiculeti adunati intr-un panicul des, pufos, de culoare alba – cenusie. Sunt plante iubitoare de soare, o putem intalni si in fanete, are nevoie de umiditate moderata.

Se poate inmulti prin divizarea tufei sau prin seminte.Pentru a culege semintele trebuie ca paniculul sa fie lasat sa se usuce bine, apoi se pot colecta semintele care pot fi stocate fara probleme pana anul urmator. Lagurus ovatus are nevoie de un PH cuprins intre 6,6 si 7,5, merge cultivata si in soluri mai nisipoase, mai sarace.  Poate atinge inaltimea de 30 – 45 cm.Semintele germineaza dupa circa 10- 12 zile. Poate fi utilizata atat ca planta pentru bordura, sau pentru paturi de flori, intretinerea este redusa si este rezistenta la seceta.

Popular o mai putem intalni cu denumirea de Coada iepurelui, asta pentru ca floarea este pufoasa ca o blana de iepure, si de aceea este probabil una din cele mai frumoase ierburi decorative. La noi in tara inflorirea se produce la sfarsitul verii si inceputul toamnei. Dupa inflorire pot fi taiate si folosite ca plante uscate, flori uscate pentru diferite decoratiuni florale de iarna.

Publicat 12/ 02/ 2013

Foto http://www.outsidepride.com

www.british-wild-flowers.co.uk

 

Comments are closed.