La Palatul Buckingham se schimbă grădinarul şef

Candidatul sau candidata trebuie să fie eco-minded, să păstreze motivele grădinii Buckingham Palace curate şi ecologice iar peste toate îndatoririle de serviciu va avea obliogaţia să recicleze în proporţie de 99% toate deşeurile care apar în timpul anului de la grajdurile regale Royal Mews.

Casa Regală vrea un candidat eco-mind care poate să menţină în stare bună aproximativ 42 de acri de grădină ( circa jumătate de hectar). Deasemeni va trebui să încurajeze dezvoltarea animalelor sălbatice în grădinile palatului, mai ales că anul trecuit spre exemplu o familie de ciocănitori şi-au stabilit reşedinţa în grădină.

Salariul este de 15.000 de lire sterline pe an, cu norma de 39 de ore pe săptămână şi ca beneficiu extra salariu candidatul acceptat va avea cazarea asigurată şi plătită de Casa Regală Britanică. În conformitate cu descrierea postului candidaţii vore trebui să deţină minim liceul agricol şi să aibă o substanţială practică horticolă  , inclusiv experienţă în plante erbacee. Candidatul acceptat va conduce o echipă de circa 3-4 oameni şi va prezenta un raport lunar managerului de grădină sau directorului adjunct al grădinilor Regale.

Managerul grădinii , dl. Mark Lane, a declarat că sunt o serie de iniţiative pentru a asigura aspectul cel mai bun grădinilor plus de a încuraja viaţa plantelor din flora spontană. La Palatul Buckingham , 99 % din deşeurile verzi se reciclează, aici se include şi iarba cosită, crengi, ramuri, paie murdare din grajdurile Royal Mews, deşeuri verzi de la Palatul Kensigton şi df ela Marlborough House. Toate trec printr-un tocător specialpentru a fi mărunţite, astfel bacteriile îşi vor face datoria mai repede şi ele vor putrezi. Acest compost se foloseşte ulterior ca mulci, ce protejează plantele de căldură şi frig, reţine apa, suprimă germinarea buruienilor şi previne spălarea solului de ploile abundente.

 

Foto : Regina şi Ducele de Edinburgh în timp ce inspectează grădina lor alături de directorul adjunct de grădină Claire Midgley.

 dailymail.co.uk

Comments are closed.