Jungla din spatele casei | Gradina luxurianta ingrijita de doi pensionari pasionati de gradinarit

Intr-un orasel de provincie din Marea Britanie, un cuplu de pensionari se poate lauda cu cea mai frumoasa gradina tropicala in aer liber, in spatele casutei lor de pe o straduta de la marginea orasului. Au cheltuit o mica avere, peste 10000 de lire sterline pentru aceasta pasiune, si mai mult decat atat, peste 12 ore pe zi sunt ocupati acum cu ingrijirea plantelor din gradina. Aici gasesti ferigi de Australia de marimea unui arbore grandios de 4 metri inaltime, smochini, palmieri din Orientul Indepartat, ierburi decorative, bambus, dalii, cat si alte flori de gradina anuale si perene.

Paradis_tropical

Alan si Mary Watson, in varsta de 73 respectiv 67 de ani, au cumparat proprietatea in anul 1966 si au transformat-o pe parcursul vremii intr-un paradis floral. Pana acum 15 ani in gradina se cultivau legume pentru consumul casei, dalii de gradina, mai ales ca dl. Watson lucra ca inginer feroviar in acea vreme si nu avea timp la dispozitie atat de mult pentru a se ocupa de gradina.Gradina_in_1966 Dupa ce au devenit bunici, au decis sa transforme gradina intr-un paradis tropical. Aceasta lucrare i-a costat si bani si timp, iar munca nu a fost tocmai usoara. In afara de greutatile procurarii materialului vegetal din surse diferite, pe timp de iarna a aparut si necesitatea protejarii plantelor sensibile impotriva inghetului, astfel au facut o multime de cutii ce se amplaseaza toamna peste speciile ce necesita protectie impotriva gerului.

In ciuda eforturilor depuse, au pierdut foarte multe plante in iarna 2010 cand in Anglia a fost o iarna severa, dar nu au dezarmat in fata acestei probleme.Cea mai mare problema ramane intretinerea, pentru ca un asemenea paradis tropical are nevoie de ingrijire zilnica. Dl .Watson declara ca uneori petrec chiar si 12 ore in gradina pentru a ingriji, uda, fertiliza plantele, pentru a strange uscaciunile. “ – Nu-I simplu sa te inhami la o asemenea munca, declara dl. Watson recent, daca aveam serviciu si acum nu-mi ajungea timpul pentru a ingriji gradina. La inceput mi s-a parut o joaca, dar acum realizez impreuna cu sotia mea ca pentru a le pastra trebuie sa ne ingrijim de ele zi de zi.”

Familia_Watson_in_gradina_caseiIn acest mod , dl. Watson este supranumit “ gradinar sef” iar doamna Watson are functia de “ adjunct de gradinar sef” !Cu toate acestea, si lasand gluma deoparte, rezultatele muncii lor se vede cu prisosinta, o gradina cu adevarat de poveste.

Dl. Watson, are o vorba, pe care este bine sa o aducem la cunostinta cititorilor nostri pasionati de gradinarit, “ – Este nevoie de tine intr-o calatorie, gradina poate fi calatoria vietii tale!”

 

 

 

 

 

 

 

 

gradina_din_Derby

gradina_din_Derby_azi

gradina_tropicala

Publicat 06/08/2013

Foto dailymail.co.uk

Comments are closed.