Flori noi in 2012 – speciile cu inflorire indelungata

Un nou an aduce intotdeauna si planuri noi, gradina fiind prima care este supusa inoirii. Daca culorile casei le schimbam la intervale foarte lungi de timp sau poate niciodata, gradina ramane singura care poate aduce un plus de culoare proprietatii noastre an de an, ea fiind cea care poate inviora privirea si relaxa mintea atunci cand este cultivata cu multa grija si mult suflet.

Acum este momentul perfect pentru a ne face planul de gradina pentru anul 2012. Se apropie luna februarie , cand cei care vor aiba flori inflorite mai devreme  vor incepe sa semene diverse soiuri de flori in minisere , pentru a iesi in aprilie cu florile afara , asadar este timpul sa cautam seminte de flori , sa ne documentam de unde cumparam in acest an material vegetal nou si la ce culori vom aseza in gradina noastra. Producatorii ne asigura ca vom avea de unde alege noi soiuri si culori deosebite, oferta fiind vasta in acest an. Recomdandam pentru cei cu buget redus cultivarea florilor din seminte, fiind cea mai ieftina metoda de a obtine material floricol in primavara, sau incepand cu luna martie la Centrele de gradina incep sa apara rasaduri la pret destul de bun, avantajul fiind ca vezi deja culoarea si iti alegi modalitatea de plantare conform planului prestabilit.

Iata in cele ce urmeaza unele din cele mai noi specii de flori , hibrizi noi, cu inflorire indelungata, cu florile mai mari fata de soiurile precedente, culori pastelate, flori franjurate, culori vii, hibrizi cu o rezistenta mult mai mare la boli si daunatori si cu inflorire indelungata , de la inceputul verii pana toamna tarziu. Iata cele mai importante noutati pentru 2012:

Brumarelele “Moody blues” –  Phlox drummondii “ Moody Blues “ – flori anuale, varietate usor cultivata din seminte , inflorire garantata timp de mai mult de 3 luni de zile, poate fi folosita cu succes ca planta de frontiera, de bordura, talia 25 cm x 35 cm.

Dianthus barbatus “ Diabunda F1 “ – Garofite hibrid F1 – plante foarte compacte, ideale pentru covoare de asternut, stufoase, crestere uniforma si cu amestec de culori viu, inflorire puternica in timpul primaverii si la inceputul verii apoi este bine sa –i facem o tundere usoara dupa care va inflori din nou in luna august, talia 30cm x 30 cm .

Tagetes marigold “ Kees orange “ – Craite hibrid Kees Orange – craite noi, cu flori franjurate si un portocaliu foarte intens, pot fi cultivate ca flori de frontiera, nu sunt varietatea pitica. Sunt adaptate la caldura intensa a verii si iubesc foarte mult umiditatea ridicata. Talia 60 cm x 40 cm, inflorire din iulie pana in septembrie inclusiv.

Antirrhinum majus “ Bells Pink “ F1 – Gura leului hibrid Bells Pink F 1 – Adesea sunt asociate ca flori de moda veche, dar acest soi arata excelent in gradina rustica, germinatie foarte buna a semintelor, plante bine ramificate, produc flori foarte multe, inflorire indelungata ce incetineste in luna septembrie. Talia 50 cm x 35 cm, utilizare ca planta de bordura, frontiera.

Zinnia elegans “ Whirligigig mixt “ – Carciumaresele hibrid “ Titirez F1”  – Foarte bune flori de vara, amestec de culori interesant, culorii vii, inflorire mai lunga de 3 luni de zile, germinatie foarte buna a semintelor, se pot semana direct in frontiera in luna mai , foarte rezistente la fainare o adevarata boala problema a carciumareselor. Talia 70 cm x 45 cm, inflorire pana spre sfarsitul lunii septembrie, recomandata ca planta de frontiera.

Antirrhinum “ Reminiscent“ – Gura leului hibrid F 1 – Hibrid usor de cultivat, amestec de culori pastelate, inaltime nu foarte mare, compact, inflorire incepand cu luna iulie pana spre sfarsitul lunii septembrie, sunt distincte fata de orice alt soi de gura leului prin parfumul unic de lamaie, un parfum ce va face furori printre iubitorii de flori. Talia 27 cm x 27 cm , utilizare ca planta de frontiera.

Autor Constantin Claudiu

Publicat 24.01.2012

Foto http://www.telegraph.co.uk

Comments are closed.