Feng Shui si plantele | Mic indrumar de folosire a plantelor in casele noastre

La inceput, in China, Feng Shui avea un scop foarte practic, acela de a gasi locuri favorabile pentru case si sate.Pe parcursul a mai multor secole, Feng shui s-a extins pana la a gasi locul potrivit pentru orice ne inconjoara.Conform teoriei Feng Shui , lucrurile din jur poseda energia vitala care ne efecteaza viata cotidiana. Lucrurile frumoase si confortabile formeaza un ambient ocrotitor care va sprijina si energizeaza.

Lucrurile “vii” care fac fotosinteza au o mare cantitate de energie , de aceea plantele de interior sunt folosite in practica Feng Shui , ele conectandu-ne cu lumea naturala.

Plantele sunt folosite pentru a corecta situatii in care este nevoie de element , ele reprezentand elementul Lemn. Acesta , la randul lui , face ca elementul Foc sa fie mai puternic , o combinatie folosita pentru a contrabalansa elementul Apa.Feng-shui_acasa

Cele mai bune plante , in practica Feng Shui , sunt cele cu frunze rotunde sau moi. Plantele cu frunze ascutite pot produce “sageti otravite” , nefaste.Ele pot fi totusi amplasate in afara locuintei , departe de usa sau pe balcon. Nu se recomanda folosirea bonsailor , nici in casa , nici in gradina , acestia avand o crestere stopata. O categorie care trebuie evitata este reprezentata de plantele bolnave , aspect mai rau decat lipsa plantelor.

Asadar , teoria Feng Shui admite ca plantele sunt favorabile in viata de zi cu zi. Prezenta acestora in casa , in special a celor lemnificate, este benefica. Plantele de la birou aduc cu ele un noroc mai mare in cariera. Ele trebuie amplasate in colturile estice , sud-estice sau sudice , pentru noroc maxim. Cuplurile care isi doresc copii trebuie sa evite sa amplaseze plante in dormitor , benefic pentru acestia este sa decoreze dormitorul cu fructe , simbolul fertilitatii.

Feng-shui_in_bucatariePlantele trebuie taiate cu regularitate , astfel se creeaza energii nefaste.

Florile proaspete aduc noroc si bogatie , insa dupa vestejire trebuie aruncate imediat.Se crede ca folosirea plantelor uscate sau a imortelelor aduce ghinion , in schimb , cele artificiale sunt benefice.

Se recomanda folosirea la intrarea in locuinta a lamailor si portocalilor , simboluri puternice ale norocului si prosperitatii.

Colturile camerelor sunt locuri in care energia stagneaza , de aceea trebuie amplasata in colt o planta inalta care mentine curgerea lina a energiei. Arhitectura occidentala iubeste colturile, dar in Orient colturile sunt considerate agresive. Pentru a estompa colturile drapati de deasupr a o planta atarnatoare, plantele au o forma naturala ascunzand colturile.

Echipamentele electronice emana o cantitate mare de energie nefasta. Cu ajutorul plantelor se pot masca foarte usor aceste ansambluri audio si video.

CELE MAI FOLOSITE PLANTE IN FENG SHUI

Feng_shui_in_sufragerie1.Bambus – o planta excelenta pentru bai si bucatarii , cu cerinte mici fata de lumina , are nevoie doar de apa , pentru a-i mentine radacinile umede.

  1. Palmier – ideali pentru sufragerie.
  2. Plante cu frunze mari – simbolizeaza norocul si bogatia.
  3. Dracena – o planta impunatoare , excelenta pentru orice loc din birou sau locuinta.

5.Iedera – netezeste liniile dure , cum sunt cele ale televizorului sau bibliotecii.

  1. Plante pentru suporturi atarnate – in colturi si la intrarea din fata a locuintei decorate cu plante ce au frunze rotunde , atragatoare. In aceasta categorie intra toate plantele de balcon cultivate in ghivece cu agatatori, muscate, petunii, etc.
  2. Plante aromatice – se dezvolta bine in orice climat de interior , foarte usor de intretinut. In aceasta categorie intalnim rozmarin, salvie, patrunjel, etc.
  3. Levantica – stimuleaza relaxarea si calmul.
  4. Ficus – eficient in purificarea aerului.
  5. 10. Flori proaspete – simboluri pentru noroc si bogatie.

Mult succes!

Publicat 04/01/2015

Comments are closed.