Feng shui in locuinta – Sufrageria | Cum amenajam sufrageria dupa invataturile Feng shui

In majoritatea locuintelor , sufrageria reprezinta locul in care au loc o multime de activitati zilnice , de la servitul mesei , la joaca si relaxare. Aceasta camera are nevoie de un bun echilibru intre calm si energie activa. Culorile calde , accesoriile confortabile influenteaza in bine starea de spirit a fiecaruia dintre noi. Nuantele luminoase ne fac fericiti , iar tonurile mai reci confera calm si sentimente de liniste.

Sufrageria nu trebuie aglomerata cu mobila. Trebuie sa asiguram locuri confortabile pentru toti membrii familiei si apoi pentru musafiri. Tot mobilierul (canapele , masute) nu trebuie sa deranjeze circulatia prin camera , el trebuie aranjat in forma patrata sau octogonala. Canapeaua principala se amplaseaza in unghi drept fata de fereastra , pentru a evita lumina directa a soarelui si pentru a ne bucura de priveliste. Daca spatiul oferit de sufragerie este mic, se lipeste mobila de perete. Altfel , se aranjeaza canapelele central , in forma de potcoava , astfel incat toata lumea sa se simta confortabil. Se poate crea un grup mai mare , din doua canapele sau dintr-o canapea si doua fotolii , asezate in diagonala.Feng_shui_in_sufragerie_2

Nu se amplaseaza canapele sau fotolii care stau cu spatele fata de intrarea in camera. De asemenea , oaspetele de onoare se aseaza intotdeauna in asa fel incat sa vada usa principala. Langa fiecare canapea sau fotoliu se aseaza o masuta rotunda , de preferinta , care permite circulatia libera a energiei prin camera. Masuta trebuie sa fie intotdeauna curata , ferita de dezordine , pentru a accentua starea de bine. In mijlocul unei camere mici nu se amplaseaza o masa mare , dreptunghiulara , cu colturi ascutite. Se pot folosi seturi de masute de diferite marimi , care pot fi depozitate mai usor.

Punctul central al sufrageriei poate fi un semineu , deasupra caruia putem amplasa o oglinda , pentru a da senzatia unui spatiu mai mare. Daca acest semineu nu exista , punctul central al sufrageriei poate fi televizorul sau alt echipament electronic , obligatoriu amplasat intr-o singura piesa de mobilier. Se evita amplasarea mobilierului de birou in sufragerie , un acvariu insa, aduce noroc , prosperitate si armonie. Muzica linistita , ascultata in surdina , se va infiltra in toata locuinta si va induce o energie benefica.

Florile uscate sau bolnave nu trebuie pastrate in sufragerie , se recomanda prezenta vazelor cu flori proaspete sau a ghivecelor cu plante de interior sanatoase. Colturile , unde se spune ca energia stagneaza , sunt locatii perfecte pentru asezarea plantelor cu frunze mari. Sufrageria trebuie sa fie luminata si decorata placut. Daca in sufragerie exista si un loc de servit masa , un Feng Shui bun si buna circulatie a energiei pot stimula conversatia , dar si apetitul. Se recomanda folosirea meselor rotunde sau ovale , fara colturi , care stimuleaza conversatia. Ele trebuie amplasate in mijlocul spatiului respectiv , astfel incat toti invitatii sa aiba locuri confortabile in jurul lor. Numarul de scaune trebuie sa fie intotdeauna unul par , altfel o persoana se poate simti nedorita sau exclusa din anturaj. De preferat este ca scaunele sa aiba spatar. , deci sa fie cat mai confortabile.

Daca masa din sufragerie este patrata sau dreptunghiulara, se amplaseaza in mijlocul ei o decoratiune rotunda sau ovala. Gazda nu trebuie sa stea cu spatele la usa , pentru a preveni surprizele neplacute. De asemenea , oaspetii de onoare trebuie sa stea cu fata spre usa. Numarul mare de lampi electrice stimuleaza circulatia energiei prin locuinta. Un candelabru sau o lustra de tavan trebuie amplasata deasupra mesei , central , si nu deasupra unui scaun. Lumanarile pot fi folosite ca elemente decorative , dar nu trebuie sa constituie niciodata principala sursa de lumina.

Culorile din sufragerie trebuie sa creeze o atmosfera linistitoare , propice pentru o digestie buna. Decorarea locului de servit masa trebuie sa se faca in cel mai simplu mod cu putinta , pentru a nu distrage atentia de la mancare si de la conversatie. Rosul si galbenul , albastrul deschis , verdele si culoarea levanticai sunt alegeri excelente pentru stimularea poftei de mancare si a digestiei. Daca se doreste un efect contrar , se aleg nuante de roz sau galben pai , mergand pana la nuante de portocaliu. In locul unde se serveste masa se pot amplasa oglinzi intrucat ele stimuleaza abundenta.

Feng_shui_in_sufragerieFeng_shui_in_sufragerie_3

Comments are closed.