Eragrostis elegans Hort. | Ierburi decorative

Este o planta erbacee perena, care se inmulteste foarte usor din seminte. In Statele Unite este o specie invadatoare si o intalnim in majoritatea regiunilor, fiind foarte rezistenta la seceta. In anumite parti ale globului este folosita pentru scopuri practice, la fabricarea maturilor, cosuri, franghii, chiar si lumanari.Popular este denumita iarba care plange. Eragrostis elegans Hort. este o iarba decorativa cu un mare numar de spiculete asezate in panicule usoare.

Speciile cele mai des intalnite in cultura pentru ierburi decorative sunt : Eragrostis elegans Hort., Eragrostis maximus, Eragrostis curvula, Eragrostis elongata L.

Se inmulteste prin semanare directa in camp, pe terenuri expuse la soare.  Florile de paie si ierburile decorative au o mare intrebuintare in arta florala, in sezonul de iarna, cand florile proaspete de obicei se gasesc in cantitate mica. Sub denumirea de flori de paie, care se mai numesc si imortele, se intelege o grupa a florilor anuale, ale caror flori taiate, uscate cu pricepere isi pastreaza aspectul proaspat mai multe luni, fara a-si schimba forma si a-si pierde culoarea, datorita structurii lor tari , paioase. Din florile de paie fac parte Acroclinium, Ammobium, Helicrysum, Gomphrena, Xeranthemum, Rhodanthe, Statice. Dintre ierburile decorative se intrebuinteaza Agrostis, Brisa, Stipa, Lagurus, Panicum, Hordeum, Eragrostis. Toate acestea fac parte din familia Gramineae.

Foto www.churchcreeknursery.com

Comments are closed.