Culorile anului 2012 în grădina ta

Una din combinaţiile de culori care vor face furori în 2012 este cea în care se vor folosi florile de culoare roz, sau combinaţii de culori cu această culoare. Cel mai bine se combină cu florile de culoare albastră, alb şi galbenă.Culoarea roz, când blândă când strălucitoare îi conferă grădinii farmecul rustic caracteristic.Florile grădinii rustice au un aspect elegant şi răcoros, invitând la relaxare şi la reverii horticole.

Deasemeni, pentru nunţi cea mai populară culoare va fi rozul, mai ales pentru nunţile de primăvară – vară 2012.  Decoraţiunile specifice pentru nuntă, buchetele de mireasă, buchetul de naşă, lumânările de nuntă, cocardele şi aşte detalii care fac parte din tema nunţii sunt uşor de armonizat cu rozul, de aceea, rozul va fi culoarea principală care va defini personalitatea cuplului, pe lângă aceasta compania cea mai bună o vor face florile de culoare albastră, albă şi galbenă.

O altă combinaţie de culori ce poate uni anul 2011 cu 2012 este combinarea rozului cu movul, ştiind că movul vine din moda 2011, o schemă de culori ce poate face furori şi încântă ochiul. Tonurile de mov pot merge foarte bine folosite pentru alegerea feţelor de masă, eventual bibelouri, sau alte obiecte decorative.

În ce priveşte folosirea acestei culori în grădina noastră, multe plante specifice grădinii rustice, cum sunt borceagul sau nalbele, se împodobesc cu flori roz. Oferta este atât  de mare încât din luna martie şi până la venirea primului ger puteţi alege din cele mai variate forme de flori. Numeroasele flori de vară şi tufe, precum şi unele plante bulboase şi chiar unii arbuşti se îmbracă în aceste culori elegante. Ea variază de la roz deschis, recând prin nuanţa somonului, până la cel mai intens roz. Datorită acestei bogăţii de nuanţe , rozul se potriveşte în multe grădini.

Printre cele mai frumoase plante bulboase se numără lalelele şi zambilele. Foarte frumoase sunt şi florile de măr , un copac favorit în grădinile de la ţară. Pe lângă trandafiri , în aceste grădini cresc şi arbuşti cu flori roz, precum Weigela şi Hortensia ( Hydrangea macrophylla ). Printre vedetele florilor de vară se numără, în grădinile rustice , plantele Cleome, regina nopţii ( Nicotiana) şi steluţele ( Cosmos). Însă nici degeţelul bianual ( Digitalis) , care în primul an face doar rozeta de frunze şi înfloreşte abia în al doilea an, nu trebuie să fie uitat.

El se înmulţeşte singur şi dă naştere unor ansambluri foarte romantice  în grădină. Tufe frumoase cu flori roz pentru grădinile rustice sunt floxul, Centranthus ruber, nipralele, rujile roşii ( Echinacea purpurea) şi menta indiană ( Monarda).

Companionii cei mai potriviţi pentru plantele cu flori roz sunt cei care înfloresc nuanţe de albastru, alb şi galben. Combinaţia de roz şi galben este foarte frumoasă dacă alegeţi flori de un galben deschis şi soiuri cu flori roz închis. O altă combinaţie foarte reuşită este când alegeţi nuanţele pastelate de roz şi galben. Astfel, florile întunecate ale nipralelor ( Lupinus) arată foarte bine alături de o tufă de trandafiri cu flori de un galben deschis, cum este de pildă soiul care înfloreşte de mai multe ori. Nalbele cu flori roz deschis  ( Malva) arată foarte bine alături de lumânărele de flori cu un galben intens ( Verbascum).

Cu albastru şi alb se potrivesc toate nuanţele de roz. Cu ambele culori se pot amenaja straturi decente , dar şi unele foarte stridente. Combinaţiile de roz închis şi roz deschis sunt foarte elegante şi arată foarte bine.

 

Comments are closed.