Cerere mare pentru florile tradiţionale de Crăciun

Interesul consumatorului de flori britanic a crescut în sfera produselor tradiţionale de Crăciun. Unul din simbolurile Crăciunului este fără îndoială Poinsettia sau Steaua Crăciunului, o floare de o frumuseţe tulburătoare. Una din pepinierele mari din Marea Britanie, Pepiniera Roundstone, lângă Selsey, a cultivat până anul trecut în serele sale circa 60.000 de plante de Crăciun. Anul acesta a mărit suprafaţa cultivată cu 4 hectare de sere, unde acum cultivă 220.000 de plante. Serele corespund ultimelor tehnologii , materialele folosite sunt aluminiu, oţel zincat şi sticlă, iar procesul tehnologic este controlat în totalitate de computer.

Managerul pepinierei,  dl. Sturat Whiteman  a declarat ieri pentru Daily Mail, „- Vremea neobişnuit de caldă din ultimele zile a contribuit la înroşirea frunzelor în mod pronunţat , ceva mai repede decât ne-am programat noi. Trucul este să crească toate în acelaşi timp, la aceeaşi înălţime, aceeaşi lăţime. Poinsettia este o plantă socială, iubeşte să crească într-un grup mare.”

Fiecare plantă din imagine este crescută în vase de 14 cm diametru , deci toată cultura este în vase de 14 cm, iar temperatura în seră până în luna noiembrie este menţinută la 20 de grade celsius, după care se scade treptat la 15 grade celsius. Toată cultura după cum se vede în imagini este pe mese special concepute.

Cu toate acestea , producătorii britanici se confruntă cu două mari probleme , creşterea costurilor energiei electrice şi a concurenţei acerbe din Europa. Cu toate acestea, dl. Whiteman este încrezător în sentimentul de patriotism al britanicilor şi a faptului că lanţurile de supermarket-uri din Marea Britanie cumpără cu predilecţie produse de la producătorii britanici.

 

Foto : dailymail.co.uk

Autor Constantin Claudiu

Publicat 15.11.2011

Comments are closed.