Celebra prezentatoare de la BBC , Carol Klein, câştigătoare a 6 medalii de aur Chelsea Flower show îşi închide pepiniera de plante.

Recent, a izbucnit scandalul între proprietarul terenului dl. Tanner unde are amplasată pepiniera dna Carol Klein, de la un banal miros care spune că este extrem de deranjant, miros ce vine de la grămada de compost de pe un colţ al terenului. Starul BBC Carol Klein, ce prezintă emisiunea „ Lumea grădinarilor „ pe canalul BBC Two a închiriat cu circa 25 de ani în urmă acest teren situat lângă Umberleigh, la nord de Devon.

Acest teren este vecin cu proprietatea sa, unde îşi are reşedinţa familia Tanner, şi s-ar părea că până acum mirosul de compost de pământ nu l-a deranjat, iată că anul acesta refuză să-i reînoiască contractul de închiriere pe celebra grădină – pepinieră, unde starul de la BBC îşi prezintă emisiunile.

„ De la uşa mea , – spune dl. Tanner, până la grămada de compost sunt circa 25 de metri, o distanţă foarte mică  mai ales că grămada de compost este în aer liber şi degajă un miros puternic neplăcut.Dacă ar muta grămada de compost în interiorul unui şopron s-ar mai îmbunătăţi situaţia dar dumneai nu vrea să mute această grămadă de compost .”

Familia Lee şi Zara Tanner au cumpărat proprietatea în luna  februarie şi din acea clipă a început războiul între ei şi dna Carol Klein sub diverse motive. Mai nou, se aude că familia Tanner vrea să-şi facă o grădină de legume pe locul pepinierei.

„ Dacă Carol Klein – spune dl. Tanner , ar fi păstrat pepiniera într-o stare mai bună şi nu am fi avut toată ziua compost la uşa casei noastre atunci poate situaţia ar fi fost diferită.”

Terenul cu pricina are o poziţie foarte bună, cu o pantă orientată spre sud , astfel cam jumătate de grădină este însorită , iar cealaltă jumătate uşor umbrită, ceea ce face ca acolo să crească tot felul de plante. Există o istorie interesantă care circulă despre Carol Klein, se spune că pe vremuri ea nu dispunea de resurse pentru a-şi cumpăra plante şi flori în fiecare an la venirea primăverii, şi ambiţioasă din fire  şi iubitoare de grădinărit, a început să înmulţească diverse specii de plante pentru a avea din resurse proprii plantele de grădină necesare în anul următor. Uşor producţia de puieţi a devenit atât de mare încât Carol a urmat sfatul unui prieten să se ducă la o  piaţă locală să vândă surplusul de plante. În cele din urmă celebra prezentatoare şi-a deschis propria pepinieră şi a câştigat 6 premii de aur la Chelsea Flower show.

Astăzi dna Carol Klein are 65 de ani, prezintă două emisiuni de grădinărit la BBC Two şi scrie diverse cronici în media de gen din Marea Britanie.

 

 

foto : dailymail.co.uk

Comments are closed.