Cea mai rece vară din ultimii 20 de ani în Marea Britanie- Vara 2011

Un studiu recent din Marea Britanie arată că peste două treimi din fluturi au dispărut datorită verii foarte răcoroase din acest an, vântul şi ploile torenţiale au devastat habitaclul lor natural de reproducere. Cifrele provin de la peste 34 000 de oameni care au strâns date pentru Butterfly Organisation, o organizatie de caritate.

Un purtător de cuvânt al acestei organizaţii a descris rezultatele ca fiind îngrijorătoare, aproape jumătate din cele 59 de specii britanice fiind în pericol. Experţii sunt îngrijoraţi de viitorul speciilor colorate în mod special, ce au fost cândva o minunată privelişte  în parcurile şi grădinile din Marea Britanie.

Fluturii sunt foarte importanţi în polenizarea plantelor. Anul acesta , media temperaturilor din vară, au fost cele mai mici înregistrate în ultimii 20 de ani în Marea Britanie. Ploile repetate, torenţiale uneori şi temperaturile scăzute  au influenţat negativ reproducerea fluturilor.

“ Pe vremuri, când mă plimbam pe pajiştile din ţara noastră, – declară Sir  David Attenborough, preşedintele Asociaţiei de Conservare a Mediului din Marea Britanie, erau foarte mulţi fluturi, era-i orbit de multitudinea de culori şi de multitudinea de specii viu colorate , privelişte obişnuită în timpul tinereţii mele. Astăzi, numărul lor îl numeri pe degete, schimbările climatice au afectat profund înmulţirea fluturilor.”

 

Foto : www.dailymail.co.uk

Autor : Constantin Claudiu

Publicat 18.10.2011

Comments are closed.