Care sunt cadourile cele mai frumoase pentru Craciun | Care sunt cele mai frumoase flori pentru Craciun

Poinsettia_Craciunul_2013Odata cu intrarea in ultima luna a anului, febra Craciunului ne cuprinde pe toti! Mos Craciun va veni pentru toti in acest an! Fie ca e vorba de copii, pentru care are intotdeauna avem cadouri, ori pentru adulti, Mosul este darnic cu toti, si cand spunem asta ne gandim si la cele mai mici cadouri ce pot fi oferite, de la o floare cat de mica, putem aduce bucurii celor dragi, celui de aproape, orice efort cat de mic conteaza in aceasta frumoasa luna a anului! Luna decembrie este luna nasterii Domnului, si este luna care o asteapta un an de zile copiii, tremurand se gandesc cu emotii ce “ examen “ le va mai da Mosul inainte de a le inmana cadourile.Peony.jpg

Pentru cei mari cele mai potrivite cadouri raman florile, si nu oricare. Regina florilor de Craciun este indiscutabil Poinsettia, sau Steaua Craciunului. Foarte populara in Statele Unite, poinsettia a fost importata la noi in tara dupa revolutie in mod constant, si incet incet a ajuns sa ocupe locul de leader in cadourile de Craciun. Cel caruia ii datoram numele este Joel Poinsett Roberts ( 1779 – 1851 ), care a calatorit in Mexic, Argentina si Chile, iar la intoarcere a adus pe taram american aceasta minunata floare care acum ii poarta numele. De o frumusete aparte este floarea cea mai frumoasa pentru a o oferi de Craciun. Cu toate ca aparent nu are nevoie de nici o ingrijire, trebuie sa fim foarte atenti cu ea. Are nevoie de un loc cu temperatura mare, minim 18 grade celsius, si foarte important sa nu o amplasam in zone de curenti reci, langa usa, ori in dreptul la o fereastra pe care aerisim camera. Deci atentie la aceste doua aspecte. Pe langa aceste griji importante pentru ca floarea abia cumparata sa nu sufere, mai trebuie sa mai fiti atenti la un aspect. Sa nu fie degarnisita de frunze jos, la baza ghiveciului, ori prezenta frunzelor incolacite, rulate, indica faptul ca a suferit un stres, ori de curent rece, ori a fost transportata la magazin in conditii improprii. De cele mai multe ori logistica care asigura aprovizionarea magazinelor nu este totdeauna la cele mai inalte standarde. Florile trebuie transportate la temperatura controlata, si nu cu timp de tranzit foarte mare, am vazut de multe ori cum florile taiate ( florile la fir ), erau transportate in aceeasi masina cu florile la ghiveci. Complet gresit! Pentru ca temperatura de transport a florilor la fir trebuie sa fie pana in 8 grade celsius, iar florile la ghiveci au alt regim de transport, respectiv peste 18 grade celsius. Acesta este unul din cele mai mari neajunsuri atunci cand o floare ajunge in magazin importata din Olanda. Conditiile improprii de transport si timpul de tranzit mare fac ca florile sa nu mai reziste mult timp atunci cand le cumparam si le amplasam acasa la noi. Dar asta este o problema pe care o vom trata in alt articol. Udarea in aceasta perioada trebuie sa fie foarte rara, si cu o cantitate de apa mica, apa sa nu balteasca pentru ca va aduce cu sine si boli greu de combatut in aceasta perioada  a anului.

Asadar, o floare poate fi cel mai special cadou pentru Craciun. Tot in aceasta perioada veti gasi in magazinele de specialitate o colectie de azalee, si azalea este o floare ce o gasim in oferta lunii decembrie, o alta planta care o gasim inflorita la Centrele de gradina este Clematis Armandii, o varietate cu totul speciala pentru ca este inflorita in aceasta perioada, florile sunt de un alb curat, alb lapte, iar frunzele de un verde inchis lucios, asa cum spuneam o varietate deosebita de clematis. Pe langa florile la ghiveci, care pot fi un cadou cu totul special, avem intreaga gama de flori la fir, de la crizanteme cu floare mare care inca se mai gasesc in aceasta perioada, pana la trandafiri la fir, garoafe, etc. Si florile la fir pot fi un cadou elegant, un buchet de flori frumos executat poate fi un cadou perfect atunci cand mergem in vizita la rude de Sarbatori.

Sarbatori fericite!

Publicat 01/12/2013

Poinsettia_2Poinsettia_4

Comments are closed.