Calendarul lunii aprilie 2014 pentru ingrjire, plantare si recoltare | Luna aprilie in gradina

Lunile de primavara sunt cele mai ocupate luni din viata unui gradinar pasionat de plante. Aprilie este luna cea mai incarcata dintre toate lunile anului, toate lucrarile se pot face acum. De aceea va sfatuim sa tineti seama si de calendarul lunar de gradinarit pe care il publicam in paginile site-ului nostru si unde puteti sa va programati lucrarile in asa fel incat sa aveti succes deplin.

Ce lucrari se impun in luna aprilie?

-Orice material vegetal se poate planta acum. Centrele de gradinarit sunt pline de oferte care mai de care mai interesanta, ca sa nu mai vorbim de hypermarketuri.

Plantele_lunii_aprilie_2014– Putem incepe precultivarea tufelor si florilor de vara din seminte

– Incepem administrarea de ingrasaminte la plantele de interior, cat si la plantele de exterior.

– La inceputul lunii inca mai putem taia arborele trompeta, salcamul sferic, inca putem executa taieri la toate speciile de pomi.

– Protectia de iarna a plantelor din gradina trebuie inlaturata.

-Pregatiti straturile in forma de movile pentru semanat.

-Acum putem inmulti usor din butasi muscatele, yucca, ficusul, este timpul cel mai bun pentru butasire.

– Cel mai bun moment pentru plantarea soiurilor de clematite cu inflorire vara.

– Administrati ingrasamant gazonului.

-Acum putem cumpara rasaduri de flori pentru jardinierele de balcon, vasele si ghivecele de exterior. Se pot construi toate jardinierele cu inflorire vara.

-Maslinii se scurteaza cu putin timp inainte de inmugurire pentru a stimula ramificarea coroanei.

-Arbustii de kiwi pot fi taiati acum, crengile de 3- 5 ani trebuie indepartate complet.

-Daca aveti plante la ghiveci, smochin, leandru, lamai, portocal, acum puteti sa-I scoateti pe terasa, sau in gradina.

-Puteti semana toate legumele si florile, este momentul cel mai bun.

O etapa importanta, dupa parerea noastra, este sa tineti seama de calendarul lunar de gradinarit pe care-l publicam luna de luna. Functie de pozitia lunii veti avea rezultate spectaculoase de fiecare data. In timp ce Pamantul se roteste in jurul Soarelui, Soarele pe parcursul unui an ramane aproximativ o luna in zona fiecareia dintre cele 12 Constelatii, cunoscute sub numele de semne zodiacale, de la Berbec la Pesti. Luna parcurge si ea aceleasi zone in cele 28 de zile cat dureaza rotatia ei in jurul Pamantului , ramanand in zona fiecarui semn zodiacal aproximativ 2 zile si jumatate. Fiecare dintre aceste 12 stadii ale Lunii, directioneaza spre Pamant 12 forte diferite, care sunt vizibile in comportamentul oamenilor, al animalelor si al plantelor- carora le influenteaza viata. Efectele fortelor Lunii se rasfrang cel mai bine asupra corpurilor fiintelor, asupra sanatatii acestora, in gradina si in agricultura.

Calendarul_lunii_aprilie_2014_pentru_ingrijire_recoltare_plantareCalendarul_lunii_aprilie_2014_pentru_ingrijire_recoltare_plantare_2Legenda calendarului lunar pentru gradina

Luna este astrul care influenteaza fluxul si refluxul apelor, seva plantelor si copacilor, lava vulcanilor, sangele tuturor fiintelor si implicit prin acesta si functiile corpului uman. In mersul sau in jurul Pamantului , Luna directioneaza catre Pamant forta energica a fiecarui semn pe care il parcurge. Cu ajutorul Calendarului lunar pe care il veti gasi in paginile website-ului Floricultura, puteti fi informati zilnic timp de 365 de zile pe an, de beneficitatea energiilor lunare orientate catre Pamant.

Ziua pentru plante cu fructe, legume, cereale. Focul ofera caldura necesara dezvoltarii si producerii semintelor. Prin urmare, aceste zile sunt favorabile arborilor fructiferi precum si semintelor. Iata ce trebuie sa faci:
– Recolteaza fructele si legumele-fructe in primul patrar;
– Planteaza arbori fructiferi in ultimul patrar;
– Afaneaza superficial solul.

Ziua legumelor radacinoase. In aceasta perioada influenta Lunii este benefica pentru radacinile plantelor. Ce ar trebui sa faci:
-Ocupa-te de semanatul, plantatul, ingrijitul, si recoltatul legumelor de tip radacina in intervalul ultimului patrar;
– Praseste solul pentru o dezvoltare optima a plantelor;
-Solul uscat se lucreaza pe timp de seara.

Ziua plantelor cu flori. Semnul de aer aduce lumina precum si un mediu favorabil pentru a pune in evidenta frumusetea si parfumul florilor precum si al legumelor cu floare. Ce ar trebui sa faci:
– Planteaza flori, in special in perioada ultimului patrar, pentru a obtine o productie considerabila;
– Praseste solul in vederea asimilarii de fosfor si potasiu;
– Profita cat mai mult de parfumul plantelor aromatice recoltate.

Ziua plantelor cu frunze, decorative prin frunze. Apa actioneaza in mod direct asupra frunzelor de la plante. Aceste zile sunt favorabile in special zarzavaturilor, gazonului, arbustilor si plntelor decorative. Iata ce trebuie sa faci:
– Ocupa-te de semanarea si intretinerea zarzavaturilor, repicarea lor, etc;
– Recolteaza-le in ultimul patrar;
– Taie gardul natural in primul patrar;
– Tunde gazonul.

Ca sa aplici calendarul lunar trebuie sa stii din ce familie face parte fiecare planta din gradina ta.
Plantele cu fructe: patlageaua, castravetele, dovlecelul, mazarichea, fraga, fasolea, mazarea, arborii fructiferi, arbustii cu fructe mici ca boabele, mar, par, arbustii fructiferi, etc
Plantele cu radacini, legume radacinoase: usturoiul, sfecla, morcovul, telina, andivele, ceapa, pastarnacul, cartoful, ridichea, napii, etc.
Plantele cu flori: toate florile ornamentale, aromatice precum si cele care contribuie la producerea mierii,florile de balcon, florile de camp, etc
Plantele cu frunze: anghinarea, sparanghel, telina, varza, spanac, plante aromatice, praz, revent precum si diferite tipuri de salate.

Comments are closed.