Călător prin Amintiri – Turist pe drumuri europene – Cireşi înfloriţi Danemarca

Cireşi înfloriţi   – Danemarca  , Kvistgård

 


O ţară mai puţin vizitată de turiştii români este Danemarca. Ţară scandinavă, cu numeroase obiective turistice, şi multe alte atracţii de vacanţă, am avut ocazia să o vizitez pentru puţine zile, fiind doar în trecere, dar întotdeauna când îmi reamintesc , îmi promit mie însumi să mă reîntorc pentru o minivacanţă măcar. Calmul şi ordinea specifică plaiurilor daneze te uimesc de la prima privelişte, străzile perfect îngrijite, spaţiile verzi primitoare, şi nenumăratele muzee deschise turiştilor nu te lasă să te plictiseşti oricât ai sta.

În fotografia alăturată se poate vedea o stradă de 2,5 km lungime, „ străjuită „ de cireşi înfloriţi, contrastul de culoare între florile de cireş şi gardul viu verde lucios ce este de-o parte şi de alta a aleii, şi mirosul parfumului de flori de cireş îti creează fiori de vis. Drumul străjuit de cireşi înfloriţi îl puteţi vedea dacă mergeţi de la Kvisgard spre mare, spre Strandvejen , portul Humlebaek la marginea pădurii Babylone.  Aici este şi un sat de pescari, Humlebaek, situat pe plajă la Marea Nordului, iar de cealaltă margine se află pădurea Babylone, zonă protejată de guvernul danez. Tot aici puteţi vizita muzeul de arte  moderne Louisiana , la doar 3,5 km este un alt sat pescăresc Sletten, cu foarte multe restaurante cu profil pescăresc, plajă de nisip şi o atmosferă minunată.

Un alt obiectiv pentru pasionaţii de golf, şi din câte am înţeles este recunoscut ca unul din cele mai bune terenuri de golf scandinave, la doar 2, 5 km de Kvisgard, deci de această alee de cireşi înfloriţi, acest teren se numeşte Simon Golf Club, şi în 2003 a găzduit Tour Europa – Nordic Open .La o distanţă de doar 10 km de acest teren de golf celebru se află alte terenuri de golf, Helsingor Golf Club, Rungsted Golf Club şi Hoersholm Golf Club. Aici sunt şi cele mai bune şcoli de golf, de unde puteţi să luaţi cele mai bune cursuri de golf.

Un alt obiectiv Unesco este castelul Kronborg, situat la 8 km de Keleeriisgarden, pentru a ajunge la el urmaţi drumul Stranvejen, drumul de coastă practic, şi ajungeţi cu uşurinţă la acest castel renascentist situat direct la mare. O vizită la castelul Kronbork, este o necesitate absolută pentru orice turist ce trece prin preajmă.Mai multe informaţii despre acest castel puteţi accesa la www.kronbork.dk.

 

 

 

Autor Constantin Claudiu

Publicat 25.03.2011  floricultura.ro

Comments are closed.