Bradul coreean | Abies Koreana | Un brad aparte pentru Sarbatorile de Craciun ( Video )

Abies_koreana_4Odata cu apropierea Sarbatorilor de Craciun, una din alegerile cele mai deosebite ar putea fi bradul coreean, Abies koreana. Nu este popular la noi in tara, piata noastra de brazi pentru Craciun este dominata de bradul autohton, de bradul nordmanian, de brazii argintii, de molizii la ghiveci, insa daca veti gasi sa cumparati un brad corean cu siguranta veti atrage privirile vizitatorilor si a invitatilor de la Sarbatorile Craciunului. Conurile sale de culoare mov, frunzele aciculare verde inchis pe fata si argintiu pe spate creeaza un contrast puternic si face din acest brad o alegere cu totul deosebita, o nota cu plus ce va atrage privirile tuturor.

O afacere buna pentru importatori, bradul coreean ar putea fi unul din cei mai vanduti brazi de Craciun in aceasta perioada, numai ca in magazine nu prea am vazut. Sunt cateva firme de amenajari care ofera spre vanzare brazi coreeni, dar la nivel de puiet, ce se planteaza in gradina, exemplare mari, decorativi pentru Craciun inca nu am vazut la nici un magazin.Chiar si un arbore de dimensiuni mai mici ar face diferenta intre orice alt soi de brad, conurile mici, de culoare violet, aproape la fel de vizibile ca si decoratiunile de brad, sunt o mare atractie pentru Sarbatorile de Craciun.Abies_koreana_3

Alaturi de clasicul brad nordmanian, ori de varietatea concolor, bradul coreean poate fi o afacere foarte buna pentru cei care doresc sa dezvolte o pepiniera pentru brazi de Craciun. Au o crestere perfect piramidala, sunt deosebit de atractivi, usor parfumati cu acel iz de parfum de citrice, si pot fi un concurent redutabil pentru bradul nordmanian ce este cultivat cu succes in Danemarca. O plantatie cu soiurile Fraser, Douglas, Concolor si Koreana, ar fi un succes indiscutabil. Insa, nu va apucati sa plantati pana nu aveti o sursa de apa stabila si suficienta pentru o asemenea plantatie. Necesarul de apa pentru un exemplar de brad este de un sfert de litru de apa pe zi pentru fiecare centimetru din diametrul trunchiului. Cu alte cuvinte, un trunchi de 4 centimetri diametru necesita un litru de apa pe zi. Este foarte rezistent la ger, dupa unii specialisti rezista pana la – 45 de grade Celsius si suporta toaletarile.Abies_koreana_2

Pentru amatorii care doresca sa cumpere acest soi de brad, in ghiveci, fac o alegere foarte buna. Au o crestere lenta, circa 15 cm pe an, si fac companie foarte buna alaturi de arbusti de foioase, sau in compozitii in care gasim si arbori de foioase. Dupa ce ating dimensiunea de 60 de cm inaltime incep sa faca conuri violet in fiecare an, conuri de mare valoare decorativa. Cu toate ca in literatura de specialitate este anuntata o inaltime maxima de circa 10 metri, noi apreciem ca in zonele noastre nu va depasi la maturitate inaltimea de 3 metri, si asta dupa circa 20 de ani de la plantare.

Asadar, propunerea noastra pentru Craciunul din acest an este indiscutabil bradul corean. Foarte elegant,extrem de decorativ, nu ezitati sa alegeti din pepinierele specializate bradul corean, va creste foarte frumos in gradina dumneavoastra si face companie buna cu celelalte plante din gradina.

Mult succes!

Abies_koreana_5Abies_koreana

Comments are closed.